Migránsok zaklatták és próbálták kirabolni egy vonat utasait a magyar határ mellett, Érmihályfalva közelében. Az esetről készült videofelvételek óriási felháborodást keltetett Romániában.

Sokkolta az embereket Romániában az a videofelvétel, amelyen három migráns zaklatja, és több alkalommal is ki akarja rabolni a Temesvárról Nagybányára közlekedő személyvonat utasait - írja a Magyar Nemzet.

A líbiai migránsokat Érmihályfalván igazoltatták a rendőrök, menekültnek vallották magukat, ezért feltették őket egy vonatra, hogy a Máramaros megyei menekültközpontba utazzanak. A vonaton szolgálatot teljesítő jegyellenőrökre bízták őket, akik azonban képtelenek voltak eleget tenni a feladatnak, így végül menet közben a rendőrség segítségét kérték. A rendőrök aztán Nagykárolynál átvették az agresszívvá vált migránsok őrzését.

Úgy sétáltak közöttünk, mintha egy bolt polcai mellett járkálnának, és az árut méregetnék. Figyelték, kitől mit lehet lopni.  Szerencsénkre a jegyellenőrök igyekeztek egyfajta pajzsként védeni az utasokat – idézi az egyik szemtanút a lap.

Bukarest elutasítja a kötelező kvótákat

A lap emlékeztetett, hogy a bevándorlás ügyében Románia évek óta változatlan állásponton van. 

Bukarest elutasítja a kötelező kvótákat, az automatikus elosztást, illetve az uniós tagállamok szankcionálását.  A hatóság szerint Romániának ezek „vörös vonalakat" képeznek a téma kezelésében.