Vádat emeltek egy floridai nő ellen, mert 2018 őszén párja négyéves gyerekét magával vitte, majd hosszú órákra egyedül hagyta a forró autóban. A gyerekre később ájultan találtak rá, mire a kórházba értek vele, meg is halt. A nő ennek ellenére egy ideig tagadta az ellene felhozott vádakat, úgy tett, mint akinek semmi köze a kisfiú halálához.

A 28 éves Mariah Butler 2018-ban még gyerekgyilkossággal is megvádolták az esettel kapcsolatban, ám, mivel vádalkut kötöttek, melynek során a nő végül beismerte, hogy egyedül hagyta a kisfiút az autóban, ezt a vádat ejtették.

Ám azóta újabb vádakat hoztak fel ellene, mely szerint gondatlansága hozzájárult a kisfiú halálához.

A nő azt állította, hogy aznap, 2018 szeptember 28-án előkészítő foglalkozásra vitte a kisfiút, és négy másik gyereket egy helyi magániskolába.

Azonban előtte még beugrott anyjához egy csomaggal, a gyerekeket pedig egyedül hagyta az autóban. A látogatás viszont hosszabbra nyúlt, mint tervezte.

Ezután elmondta, hogy mind az öt gyereket, köztük a legkisebbet is bevitte a foglalkozásra. A kamerafelvételen viszont világosan látszott, hogy ekkor már csak négy gyerek volt vele, a kisfiú hiányzott.

Később Buttler visszament a kocsihoz. Ekkor már az iskola dolgozói is csodálkoztak, hogy a kisfiú nincs vele. A nő ekkor hallotta, hogy valaki tárcsázza a 911-et.

A nyomozást követően Buttlert őrizetbe vették, és letartóztatták.

A nő az elsőfokú tárgyalásán ezt mondta:

Imádom a gyerekeket. Megpróbáltam úgy vigyázni rájuk, ahogy csak tőlem telik. Fogalmam sincs, hogy történhetett meg ez".

A kisfiú anyja a 26 éves Shelby Hestert sokkolta a hír, hogy kisfia nincs többé:

Fel sem tudom fogni, hogy a hátralévő életemet az imádott kisfiam nélkül kell leélnem".

A tárgyalás a legfrissebb hírek szerint március 24-én lesz - írja a Foxnews.com.