Minden eddiginél durvább jogsértésre készülnek Soros emberei Magyarország ellen

2020.01.16. 09:00

Csütörtökön szavaznak az Európai Parlamentben a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárásról a szerdai vita után. A politikai boszorkányüldözésnek is nevezhető koncepciós eljárás már a józan ész határait súrolja. A baloldali képviselők a Soros-kórus jelszavait ismételgetik, és most nemcsak a szavazási szabályokat szegnék meg - mint a Soros-Sargentini-jelentés vitájában -, hanem az uniós alapszerződést is felrúgnák, hogy kiterjeszthessék a hamis vádakat.  

Az egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Magyarországot azért támadják az EP balliberális-bevándorláspárti erői, mert a migrációs válság kezdete óta következetesen ellenáll a magyar kormány a kötelező betelepítési kvótának. Az ugyanis súlyos biztonsági kockázatot jelentene az országnak, másrészt óriási pénzügyi fenyegetettséget eredményezne. A fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást is veszélybe sodorná, ha bevándorlóországgá válnánk.

Ismét erősödik a migrációs nyomás
Orbán Viktor miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2019-ben 450 ezer illegális bevándorló jutott be Törökországba, ami 70 százalékos emelkedés 2018-hoz képest. Tavaly 180 százalékkal több migráns ment Görögországba Törökország felől - tette hozzá. Egyre többen érkeznek a magyar-szerb határhoz, emiatt jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a magyar-szerb határon. Naponta több mint 100 migránst kell elfogni, ami miatt új egységeket és új rendőröket kellett a határra irányítani.

Az eljárás  2018 júniusában indult, amikor a Soros György által nem is titkoltan szponzorált LIBE-bizottsági tagok elfogadták a Sargentini-jelentést, melynek elkészítése előtt fel sem vették a kapcsolatot a magyar kormánnyal. Hasonlóan abszurd körülmény, hogy a dokumentum elfogadásának idején a benne szereplő állítások közül 19 folyamatban lévő vitás eljárásokról szólt, 13 már korábban lezárt eljárásokat kifogásolt, 37 pedig egész egyszerűen ténybeli tévedés vagy hazugság volt. 

Judith SargentiniForrás: © European Union 2019 - Source : EP/Jan Van De Vel

A balliberálisok ráadásul annyira át akarták erőltetni a lejárató anyagot, hogy az Európai Parlamentnek meg kellett sértenie még a saját szabályait is ahhoz, hogy Magyarországot el tudják ítélni.A jogszabályok szerint a leadott voksok kétharmadára volt szükség. Ez a tartózkodások miatt nem lett volna meg, ezért önkényesen úgy döntöttek, hogy azokat nem számítják bele. Az előterjesztést tehát úgy fogadták el hivatalosan, hogy meg sem kapta a szükséges többséget.

Azt a magyar kormányt támadták teljes erővel a bevándorláspártiak, amelyik pár hónappal korábban kapott újabb kétharmados felhatalmazást a választóktól az országgyűlési választásokon, illetve amelynek határozott bevándorlásellenes álláspontját a magyarok 2016. október 2-án egy elsöprő erejű népszavazáson, az érvényes szavazatok 98 százalékos arányával támogatták, egyértelműen nemet mondva a kötelező kvótára.

A Fidesz európai parlamenti képviselői szerdán sajtótájékoztatót tartottak Strasbourgban az ülés előtt. Deutsch Tamás delegációvezető arról beszélt:

a parlamenti vita és a szavazás célja az, hogy a jogállamisági eljárásban érintett területeket az EP – jogellenes módon – kiterjessze.

Deutsch Tamás példaként az akadémiai és művészeti szabadság kérdéseit említette.

Magyarországon a jogállam nincs bajban, Magyarországon a jogállam kielégítően működik. A rendszerszintű probléma az, hogy a Magyarországról érkező ellenzéki képviselők arra összpontosítják a politikai tevékenységüket, hogy ártsanak a hazájuknak - tette hozzá.

Már említettük, hogy az EP 2018-ban eleve saját szabályaival szembemenve fogadta el az eljárást megindító Soros-Sargentini-jelentést,

a most készülő határozattal viszont még ennél is súlyosabb, jogi problémák vannak.

Csütörtökön ugyanis egy olyan határozatot akarnak elfogadni, ami a testület működését lehetővé tevő szerződéssel ellentétes, azért, hogy az EP baloldali frakciói ráerőltethessék akaratukat az Európai Tanácsra - hangsúlyozta Győri Enikő fideszes EP-képviselő.

Döbbenetes volt a szerdai vitában, hogy a baloldali képviselők magukból kivetkőzve követelték Magyarország megbüntetését. Molnár Csaba szabályosan üvöltözött, de eltorzult arccal szidta Magyarországot az SZDSZ-utód Momentum két képviselője, Cseh Katalin és Donáth Anna is.

A végül teljes érdektelenségbe forduló vita végén Járóka Lívia EP-képviselő foglalta össze a történéseket: a Magyarországról szóló vita egy boszorkányüldözés. Csak vádak hangzanak el, a tények nem érdekelnek senkit.

Arra pedig külön felhívta a figyelmet, hogy azok a baloldali képviselők, akik szerdán felszólaltak, azokból a baloldali médiumokból szerzik az információikat, amelyeket szerintük elnyomnak.

Miközben a bevándorláspárti erők foggal-körömmel próbálják Magyarországot büntetni, mert az ország védi szuverenitását, a jogállamisággal kapcsolatos kérdésekben durva kettős mércét alkalmaznak, Magyarországgal pedig mondvacsinált okokkal foglalkoznak: a baloldali frakciók csak úgy egyeztek bele a máltai újságíró-gyilkosságról szóló vitába, hogy szóba kerül Magyarország is. A baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával, mivel egy politikai vitában akarja ezt használni - mutatott rá Hidvéghi Balázs EP-képviselő. A balliberálisok boszorkányüldözési eljárását ugyanis az Európai Tanácsnak kellene lefolytatni, nem a parlamentnek, ezzel viszont túllépnek a szerződések teremtette kereteken.

Nem véletlen, hogy az Európai Unióba vetett bizalom folyamatosan csökken, mivel az Európai Parlament lábbal tiporja a jogszabályokat.