Lövések dördültek szerdán az amerikai Nemzeti Gárda egyik támaszpontján Tennessee államban.

A Knoxwille-től mintegy 22 kilométernyire fekvő Alcoa támaszpontját és környékét lezárták. Az első információk szerint a lövöldözésnek nincs sebesültje, és bár a környéket lezárták, a közelben lévő repülőtéren nem szünetel a forgalom. A lövöldözés tényét nem erősítették meg, csak azt, hogy jelentették, hogy egy fegyverrel mászkáló férfit láttak a bázison - írja a Knox News.

A bázis lezárása azt jelenti, hogy minden ablakot, ajtót bezártak, a villanyokat lekapcsolták és a mobiltelefonok használatát is megtiltották. 

A megyei seriff hivatalának szóvivője, Travers Hurst arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az elkövetőt még nem sikerült kézre keríteni. A rendőrök egyelőre épületenként vizsgálják át a helyszínt, hogy megállapítsák, van-e valahol fegyveres elkövető, illetve történt-e bűncselekmény.

A Knoxwille News Sentinel helyi lap idézte Shaun Withers őrmestert, az alcoai rendőrség munkatársát, aki elmondta, hogy a támaszponton csakis a biztonsági szolgálat munkatársainak és a rendőröknek van fegyverük.

A helyi rendőrség munkájába bekapcsolódtak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is.A Nemzeti Gárda alcoai bázisa kiképző és oktató-nevelő központként szolgál, jelenleg mintegy ezer ember tartózkodik ott. A közelben van egy katonai támaszpont is, de az független a Nemzeti Gárda

kampuszától.