Ki erőszakolta meg Suzyt? - kérdezték egy biológia feladatban a 14 éves tanulóitól egy houstoni középiskolában. A szülők körében komoly felháborodást váltott ki a feladat szövege, már a tankerületnek is meg kellett szólalnia az ügyben.

Megdöbbentő feladatot kaptak biológiából a houstoni Klein Collins Középiskola 14 éves tanulói. A Mirror cikke szerint egy anyuka osztotta meg a feladatlapról készített fotóját, ami viharos sebességgel kezdett terjedni az interneten.

A feladat szövege úgy szólt, hogy Suzyt megtámadták egy sikátorban és nemi erőszak áldozata lett. A rendőrség összegűjtött több sperma-mintát a helyszínről, ezek alapján három gyanúsítottjuk van. 

A tanulóknak az volt a dolguk, hogy a három DNS-szekvenciát összehasonlítva kiválasszák, hogy ki erőszakolta meg Suzyt.

A feladat szövegén több szülő is felháborodott, nem értették, hogy a tanár hogyan hagyhatta jóvá ezt a kérdést. 

A felháborodást látva az ügyben már megszólalt a tankerület is, mint írták, a feladat nem része a jóváhagyott tantervnek, és semmiképpen nem képviseli az oktatási filozófiájukat.

Azt is hozzátették, hogy megvizsgálták a feladat forrását, és megtették a szükséges intézkedéseket. Hogy pontosan mik voltak ezek az intézkedések, azt nem írták.