Egy 68 méteres toronyból löktek le egy disznót egy kínai vidámparkban, hogy így népszerűsítsék az új bungee jumping tornyot. Az eseten felháborodtak az internetezők, végül a parknak elnézést kellett kérnie.

Felháborodtak az internetezők egy kínai vidámpark marketing akcióján. A csunkingi Meixin Red Wine Town ugyanis egy disznót kényszerített bungee jumpingra, hogy ezzel népszerűsítsék a parkba felhúzott 68 méteres ugrótornyot - írja a BBC.

A közösségi oldalon közzétett videón látható, ahogy a 75 kilós állatot megkötözve felcipelik a toronyra, majd lelökik onnan. A felvételekből az nem derül ki, hogy az ugrás után mi történt az állattal, azonban a helyi lapok szerint a parkból egyenesen a vágóhídra vitték.

Elnézést kért a park

A figyelemfelkeltő videónak szánt alkotás részben beváltotta a hozzáfűzött reményeket, igaz talán nem úgy, ahogy azt a park marketingesei elsőre gondolhatták. Az internetezők körében ugyanis komoly felháborodást keltett a január 18-án készült videó.

Ez egy vulgáris marketingakció volt - írta az egyik kommentelő. Mások szerint az állatok étkezési célú leölése és az állatkínzás két különböző dolog.

Az ügyben már a PETA állatvédő szervezet is megszólalt. Jason Baker, alelnök a BBC-nek azt mondta, hogy a sertések ugyanúgy érzik a félelmet és a fájdalmat, mint az emberek, ezért ennek az ízléstelen PR-akciónak illegálisnak kéne lennie.

Végül a park vezetősége elnézést kért a videóért. Mint írták, megértik a kommentelők felháborodását, és azt is hozzátették, a jövőben fejleszteni fogják a marketing tevékenységüket, hogy jobb szolgáltatást nyújthassanak.