75 rab szökött meg egy paraguayi börtönből

2020.01.20. 15:28

Egy alagúton keresztül, több napon át összesen 75 rab szökött meg egy paraguayi börtönből. A hatóságok szerint az őrök is segíthették a fegyenceket, akiknek többsége egy brazil drogkereskedő banda tagja.

75 rab szökött meg egy paraguayi börtönből egy alagúton keresztül - írja a Mirror. A szökött fegyencek többsége egy brazil bandának, a Primer Comando Capitalnak a tagja.

A rabok több napig, kisebb csoportokban, egy alagúton keresztül hagyhatták el a Pedro Juan Caballero településnél található börtönt, aminek az igazgatója az elmúlt időszakban szabadságon volt. A szökéssel ennél többen próbálkoztak meg, de 16 peches bűnözőt elfogtak a hatoságok, amikor előbújtak az alagútból.

Kirúgták az igazgatót

Bár az alagutat gondosan elrejtették, a hatóságok arra gyanakszanak, hogy a börtön dolgozói is segíthették a rabokat a szökésben.

– Ezt az alagutat nem egy ember ásta ki, és nem egy nap alatt készült el. Lehetetlen, hogy erről senki nem tudott - mondta Cecilia Perez, igazságügyminiszter. 

Az eset után kirúgták a börtön igazgatóját, illetve a biztonsági vezetőket, és letartóztattak 28 börtönőrt. 

A Primer Comando Capitalt Brazília legnagyobb drog- és fegyverkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezeteként tartják számon. A hatóságok a határ közelében találták meg a szökséhez használt járműveket, így a paraguay-i hatóságok értesítették a szomszédos brazil állam, Mato Grosso do Sul fegyveres erőit.