Tombol a Gloria vihar Spanyolországban, többen meghaltak

2020.01.20. 16:02

Három ember meghalt a viharos szelek, az erős havazás és az alacsony hőmérséklet miatt Spanyolországban vasárnap és hétfőn.

A Gloria vihar miatt már több mint 30 tartományban riasztást adtak ki. Leginkább Valenciánál és a Baleár-szigeteken okozott pusztítást a vihar.

A Gloria szélvihar keltette hatalmas hullámok a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetén fekvő Sant Lluis faluban 2020. január 20-ánForrás: MTI/EPA/EFE/David Arquimbau Sintes

Ávilában egy 63 éves férfi halt meg az otthonában a vihar miatt. A szél feltépte a háza tetőcserepeit, amik a férfire zuhantak, és agyonütötték.

Gandiában a szokatlanul hideg miatt egy 54 éves hajléktalan nő halt meg.

A Gloria szélvihar által okozott károk a délkelet-spanyolországi Alicante tartományban fekvő Javea falubanForrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Cardenas

Asztúria tartományban pedig egy férfi épp láncokat akart feltenni a kocsijára a havas úton, amikor egy autó megcsúszott, és elütötte – írja a Reuters.

A vihar miatt az Alicantei repülőteret is lezárták, közel 200 járatot töröltek.

A Gloria szélvihar által okozott károk a délkelet-spanyolországi Alicante tartományban fekvő Javea faluban 2020. január 20-ánForrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Cardenas

A meteorológusok szerint a szél elérheti az akár 115 km/órás sebességet is, Valencia partjánál pedig 8 méter magas hullámokról érkeztek jelentések.

Több iskolában is szünetel a tanítás, és több száz kilométer út vált járhatatlanná a vihar miatt.