Barátai segítettek megmenteni egy elrabolt és megerőszakolt tinit

2020.01.21. 12:00

Elraboltak, bedrogoztak és megerőszakoltak egy 14 éves lányt a múlt héten az amerikai San Joseban. A tinédzser a Snapcheten érte el a barátait, azok a helymeghatározó alkalmazással kiderírették, hol a lány, és szóltak a rendőrségnek. A rendőrök kiszabadították a tinédzsert, a három erőszakolót letartózatták - írta a Huffington Post.

Mint utóbb kiderült az 54 éves Albert Thomas Vasquez droggal kínálta meg a lányt, majd szólt két másik társának, akikkel autóba tették és egy San Jose-i motelbe vitték a magatehetetlen tinédzsert. Ott mindhárman megerőszakolták.

A tinédzser később Snapcheten tudott üzenetet váltani a barátaival, akik a Snap Map alkalmazással kiderítették, hol van a barátjuk, és szóltak a rendőrségnek. A rendőrök egy motelben találtak rá az elrabolt lányra, elrablóját és két másik társát is elfogták. 

A Snap Map alkalmazással kapcsolatban vegyes a hatóságok hozzáállása, biztonsági szakértők arra figyelmeztették a tinédzsereket, hogy túl sok adatot ne osszanak meg azzal kapcsolatban, hol vannak, mert azt kihasználják a szexragadozók is. A Snap Map és más hasonló alkalmazás viszont hasznosnak is bizonyult, például egy autójába órákra beszorult fiatalt épp egy ilyen helymeghatározó alkalamzással találtak meg.