Elismerte tettét az a férfi, aki hetekkel azután, hogy barátnője szakított vele, bosszúból felkereste őt, megölte, majd a holttestet betette autója csomagtartójába, és egy elhagyott városrészbe hajott vele. Ott leparkolt, inni kezdett és közben pornófilmet nézett telefonján, míg a rendőrök rá nem találtak.

Az új-zélandi Greymouthban élő Aaron Richard Potts

decemberben ölte meg barátnőjét, a 41 éves Barbara Ann Quinnt, miután a nő közölte vele, hogy vége a kapcsolatuknak. A 36 éves férfi felkereste a háromgyermekes anyát, majd amíg a lakása előtt várakozott, rákeresett telefonján, a következő kifejezésre:

hogyan kell megfojtani valakit"

Ezután pedig az egyik barátjának ezt az üzenetet küldte:

Lehetséges, hogy szörnyeteg vagyok, színtiszta gonosz?"

Amikor a nő hazaért, összevesztek.

A férfi fojtogatni kezdte a nőt, majd előrántott egy kést, amivel négyszer mellkason szúrta volt barátnőjét. 

Ez után betette a kocsija csomagtartójába a holttestet, majd elhajtott vele. Egy kihalt területen megállt, ahol 12 órán át ivott, miközben pornót nézett a telefonján. Amikor a rendőrök rátaláltak, megpróbált öngyilkos lenni, ami nem sikerült neki.

A tárgyaláson, azt leszámítva, hogy beismerő vallomást tett, Potts végig csendben volt, és a falat bámulta. A másodfokú tárgyalás időpontját április 3-ra tűzték ki, ekkor szabják ki a férfi végleges büntetését - írta meg a Daily Mail.