Egy tűhal szúrta keresztül egy 16 éves fiú nyakát Indonéziában. A fiúnak sikerült partra úsznia, majd hazagyalogolt - az állattal a nyakában.

Egy tűhal szúrta keresztül egy 16 éves fiú nyakát Indonéziában - írja a Mirror. Az állatot végül egyórás műtéttel sikerült eltávolítani, a tinédzser pedig hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A hal keresztülszúrta a fiú nyakátForrás: Facebook/Savage Paramedics

Muhammad Idul Wakinamboro falu közelében horgászott az ország Délkelet-Celebesz nevű régiójában.

A fiú pont kihajolt a csónakból, amikor a hal kiugrott a vízből, és a nyakába fúródott. Idul kiesett a csónakból, de sikerült a felszínre úsznia, majd kimászott a partra, ahonnan hazagyalogolt - az állattal a nyakában.

Idult beszállították a közeli Baubau város kórházába. Itt azonban nem tudták kioperálni belőle a tűhalat, így átszállították Makassarba, ahol végül egyórás műtét során távolították az állatot a nyakából.

A tinédzser állapota már stabil, a következő három-négy napban elhagyhatja majd a kórházat.

Egyórás műtéttel távolították el a fiú nyakából a halatForrás: Facebook/Savage Paramedics

A tűhalaknak hosszúkás testük és keskeny állkapcsuk van, melyben tűhegyes fogak sorakoznak. Az állat akár 60 kilométer per órás sebességgel is képes kiugrani a vízből. Tavaly a thai haditengerészet egy 22 éves kadétja halt meg, amikor gyakorlatozás közben keresztülszúrta egy tűhal.