Lezárták Vuhan városának tömegközlekedési hálózatát a koronavírus miatt

koronavírus, kína, vuhan
Vuhan, 2020. január 22. Fertőtlenítést végez egy munkás egy vuhani pályaudvaron 2020. január 22-én. Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint betegség halálos áldozatainak száma kilencre nőtt a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban, és csak az előző nap 149 új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, így az összes beteg száma 440-re emelkedett. A vírus néhány esetben már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is megjelent. MTI/AP/CHINATOPIX
Vágólapra másolva!
Lezárták a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan tömegközlekedési hálózatát, a hatóságok egyben felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost - közölte a kínai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A busz-, a metró-, a komp- és a távolsági személyszállítást végző hálózatokat csütörtök reggel tíz órától leállítják. A 11 millió lakosú város repülőterén és a vasútállomásokon pedig az induló járatokat állítják le.

Az állami sajtó a városvezetés járványellenes akciócsoportjára hivatkozva közölte azt is:

a kormány felszólította a lakosokat, ne hagyják el a várost, hacsak rendkívüli körülmények ezt szükségessé nem teszik.

Fertőtlenítést végez egy munkás egy vuhani pályaudvaron 2020. január 22-én. Forrás: MTI/AP/CHINATOPIX/-

Az intézkedések célja, hogy hatékonyan gátat szabjanak a vírus terjedésének, így biztosítva a lakosság egészségét és biztonságát.

A fertőzésveszély miatt sokan lemondták utazási foglalásukat, arcmaszkot vásárolnak, és kerülik az olyan nyilvános helyeket, mint a mozik és a bevásárlóközpontok.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerdán Genfben tanácskozott a koronavírusos megbetegedések terjedéséről, de

döntését, hogy közegészségügyi rendkívüli állapotot hirdessen-e ki, csütörtökre halasztotta.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója kijelentette, hogy rendkívül komolyan veszi azt a döntést, amelyet csakis a megfelelő információk birtokában és megfontolást követően kész meghozni.

A China Daily című angol nyelvű hírlap értesülése szerint 544-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A Zsenmin Zsipao című kínai pártlap korábban 473 fertőzöttről tudott. A halottak száma már 17-re emelkedett.