Apja halála után idegileg teljesen belerokkant a gyászba a 28 éves, Nádszegen élő István. A fiatal férfi az alkoholba és a drogokba menekült, majd megpróbált öngyilkos lenni. Egy napon pedig a hozzájuk becsöngető hittérítő nőt gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel. Ezután a nő holttestét két éven át rejtegette a pincéjükben, míg egy napon úgy döntött, hogy vállalja a tettét a rendőrök előtt. Az áldozat fejéből egy kés állt ki, a lábait pedig levágták.

A 49 éves hittérítő nő, L. Lívia két éve tűnt el, még a helyi rendőröknek sem volt fogalma róla, hogy mi történt vele. 

Pár nappal ezelőtt azonban maga István kereste fel őket bedrogozva, és bevallotta nekik, hogy ő ölte meg a nőt, a holttestét pedig a saját pincéjében rejtegeti. 

Azt is elmondta, hogy a gyilkosság után két évig élt együtt az oszladozó női holttesttel. A férfi sokkoló vallomása után a nyomozók első útja a pincébe vezetett, ahol 

pokrócba csavarva találtak rá a bomló holttestre. Az áldozat fejéből egy kés állt ki, a lábait pedig levágták. 

A férfit azonnal letartóztatták, a vele egy háztartásban élő anyja szeme láttára vitték magukkal a rendőrök. Az asszony hangosan zokogott, mert fogalma sem volt semmiről állítása szerint. 
Korábban rendes fiúnak ismertük meg, aki bár magának való volt, de akadtak barátai. A településen mindenki kedvelte Istvánt 

- mondták a közelben lakók.

A férfi pár éve, édesapja halála után változott meg, állítólag a gyásztól idegileg teljesen tönkrement. Egyszer magára gyújtotta a házukat, és ha a rendőrök nem mentik ki, meghalt volna. 

Azóta sem jött helyre teljesen, tudtuk, hogy van vele valami gond, nemegyszer ivott és drogozott. De ezt azért nem sejtettük. Szegény édesanyja, neki István volt a támasza a férje halála után, most bele sem merünk gondolni, mit érezhet – magyarázták a szomszédok.

A Paraméter című szlovák lap szerint amikor az asszony a borzalmas bűzre panaszkodott, és ez többször megtörtént, fia mindig ráfogta azt a csatornaszagra - írja a Bors.