Menedékjogot adna a klímamigránsoknak az ENSZ

Vágólapra másolva!
A migrációs paktum látványos csődje után most ismét nekifutottak, hogy a népességcserét egy új ötlettel gyorsítsák meg, konkrétabban menedékjogot adna az ENSZ az úgynevezett klímamigránsoknak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

2018 decemberében az ENSZ a marokkói Marrakeshben terjesztette elő azt a migrációs paktumot, amelyet - már akkor - Magyarországon kívül nem írt alá a többi közt sem az Egyesült Államok, sem Ausztrália, sem Ausztria, azzal az indokkal, hogy

a csomag legalizálná, azaz törvényessé tenné az illegális bevándorlást.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter akkor elmondta, hogy az ENSZ megpróbálja a nemzetközi jogba átültetni az elképzeléseit, és arra próbálják rákényszeríteni az ENSZ tagországait, hogy mindenkinek ugyanolyan egészségügyi ellátást biztosítsanak, mint saját lakosainak.

Ám az ENSZ most ismét elővette a világ országainak népességcseréjét segítő régi programját.

Forrás: V4NA

Már 2000 tavaszán kiszámolták – természetesen csakis az adott országok gazdasági fejlődése érdekében – hova, hány bevándorlót kellene befogadni. Példaként: Olaszország engedjen be évente 6 500 migránst minden 1 millió lakos mellé, azaz mivel Olaszország lakossága kb. 60,5 millió,

ez közel 400 ezer migránst jelentene évente.

Németországra az általuk 2000-ben javasolt szám 6 000 migráns/1 millió lakos, azaz

szinte pontosan évi 500 000 bevándorló volt.

(Németország lakossága 83 millió.) Az ajánlataik "mellékhatásaival", mint a kevert népességben a kultúrák együttélési problémái - nem foglalkoztak.

Ezek után "történelminek" tekintik az ENSZ Emberjogi Bizottságának keddi határozatát, amely szerint minden klímamigránsnak menedékjogot kell adni, ha az élete veszélyben van.

Yuval Shany, a bizottság egyik szakértője elmondta:

A határozatot azzal indokolták, hogy még 2015-ben egy csendes-óceáni apró szigeten lakó dél-tarawai (ez Kiribatin van) férfi, Ioane Teitiota, fellebbezést nyújtott be családja Új-Zélandról való kitoloncolása ellen, mondván, hogy otthon, a szigeten már veszélyben van az élete a klímaváltozás miatt.

Akkor a fellebbezését elutasították, de majd mostantól, a határozat alapján a "klímamenekülteket" igenis be kell fogadni, ha - szerintük - az életük veszélybe kerül

Ma még nem tudni, melyik ország hogyan reagál erre a (nem kötelező) határozatra, mindenesetre úgy tűnik, hogy

ez ismét egy kísérlet arra, hogy az ENSZ megpróbálja a nemzetközi jogba átültetni az elképzeléseit.