Oroszország megkezdte az új koronavírus elleni vakcina kidolgozását

új koronavírus, A brit egészségvédelmi ügynökség által közreadott kép az új koronavírusról, MERS-CoV, Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus
Vágólapra másolva!
Oroszország megkezdte az új koronavírus elleni vakcina kidolgozását, emellett fokozott ellenőrzéseket vezetett be határátlépő pontjain, és javaslatokat dolgoztak ki a közlekedési eszközök fertőtlenítésére is.
Vágólapra másolva!

Oroszország megkezdte az új kínai koronavírus elleni vakcina kidolgozását, egyúttal az összes határátlépő pontján elrendelte a fokozott egészségügyi ellenőrzés bevezetését - jelentette be Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője újságíróknak nyilatkozva Moszkvában.

Popova szerint a vakcinafejlesztés bevett eljárás minden hasonló esetben. Úgy vélekedett, hogy

Oroszországban minimálisra csökkentették az új koronavírus elterjedésének veszélyét,

a fogyasztóvédelem pedig kidolgozta a korai észlelés rendszerét.

Közölte azt is, hogy Oroszország összes, több mint 200 határátlépő pontján megerősítették az egészségügyi ellenőrzést. Az orvosok módszertani útmutatást kaptak, és a Roszpotrebnadzor javaslatokat dolgozott ki egyebek között a közlekedési eszközök fertőtlenítésére.

Illusztráció Forrás: AFP/British Health Protection Agency

Jelena Jezslova, az orosz fogyasztóvédelem járványügyi osztálynak vezetője szerda kora délután még azt közölte, Oroszországban fertőzésgyanús személyt eddig nem találtak. Kora este a RIA Novosztyi hírügynökség jelentette, hogy

Szentpéterváron kórházba került egy Kínából érkezett orosz férfi akut légúti vírusos fertőzés gyanújával.

A vírus a kínai Vuhanban jelent meg, és Kínában már több mint 400 fölé nőtt a fertőzöttek száma, néhány esetet pedig már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is diagnosztizáltak. A betegség miatt eddig 17-en vesztették életüket.