Veszekedés tört ki a bécsi Simmering uszodájában, amikor a női öltözőben egy nő meztelenre vetkőzött úszás után, hogy át tudjon öltözni. Az öltözőben ugyanis egy burkinit viselő nő is volt a hétéves kisfiával. A muszlim anya szerint a gyereket zavarta az osztrák nő meztelensége - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A simmeringi fürdőben a nőknek és férfiaknak külön helyiségben biztosítanak öltözőszekrényeket, és vannak külön öltözőkabinok is. Az 57 éves, osztrák Susanne S. évek óta jár az uszodába, és általában a szekrénye előtt öltözik át, ami megfelel a fürdő szabályzatának is. Eddig még soha senkinek nem volt ezzel problémája.  Erről ő maga számolt be a sajtónak, miután összetűzésbe keveredett egy muszlim nővel.

A nő ugyanis, aki egyébként burkinit viselt, szóvá tette, hogy zavarja és kényelmetlenül érinti kisfiát a nő meztelensége, használjon öltözőkabint. 

Én azt válaszoltam neki, hogy én pedig ateista vagyok, és kértem, hogy vegye le a burkinit, mert kényelmetlenül érint a vallása, ráadásul a ruhája nem felel meg az Ausztriában szokásos fürdőzési kultúrának, mondta el az osztrák Susanne S., aki a Zara nevű rasszizmusellenes szervezetnél bejelentést is tett az incidens miatt, mert úgy érezte, hátrányos megkülönböztetésben volt része.

A két nő végül hangosan veszekedni kezdett, majd dühösen távoztak a fürdőből. A bécsi fürdők szóvivője szerint egyik nő sem követett el szabálytalanságot. Az öltözőben természetesen lehet meztelenül tartózkodni, és a burkini viselése is megengedett az uszodákban, amennyiben az fürdőruhaanyagból készült.

A bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi elnöke, Dominik Nepp alpolgármester szerint az eset a vörös-zöld bevándorlás- és integrációs politika kudarcának bizonyítéka. Szerinte a szociáldemokraták (SPÖ) és a zöldek közös városvezetésének köszönhető, hogy a radikális iszlám bevándorlók meg akarják mondani az osztrák lakosságnak, hogy mit kell tenniük. Az FPÖ figyelmeztetett ezekre a drámai változásokra, az SPÖ polgármestere és a zöldek azonban meghívták ezeket a bevándorlókat a városunkba. Aki nem fogadja el a közép-európai szokásainkat, és nem akar alkalmazkodni hozzájuk, nem kívánatos ebben a városban - fogalmazott Nepp.