A veronai busztragédia helyszínére mennek az áldozatok családtagjai

Verona tárgyalás, buszbaleset, 2020.01.24.
Vágólapra másolva!
Amióta elkezdődött a per, a mai tárgyalási napra jött el a legtöbb hozzátartozó. Volt olyan halálos áldozat, akinek a nagymamája is megjelent a teremben. Márton Lászlót, aki a kisfiát vesztette el, felkavarta a mai tárgyalás azért, mert január 24-e túl közel van a négy nappal ezelőtti három éves évfordulóhoz. Ennek ellenére sikerként könyvelte el, hogy hamarosan ítélet születhet az ügyben, bár szerinte a 12 év, amennyit legfeljebb kaphat a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset elsőrendű vádlottja, V. János, nagyon kevés. Azt mondja, az sem lenne elég vigasz, ha életfogytiglant kaphatna a buszsofőr. Az áldozatok hozzátartozói a baleset helyszínén emlékeznek szombaton. 
Vágólapra másolva!

Ma bejelentették, hogy

gyorsított eljárásban zárhatják le az elsőfokú tárgyalást a sofőr esetében.

Ez azt jelenti, hogy hamar ítélet születhet és azt is, hogy

az olasz jog szerint 7 – 12 évre ítélhetik a halálos baleset okozásáért.

- magyarázta Márton László, a legfiatalabb áldozat édesapja, majd arról beszélt, hogy a január 24-ei egy különösen nehéz nap volt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

- tette hozzá.

Hagyományos kegyeletadás

Emellett ma az is kiderült, hogy a buszbaleset után helyszínen dolgozó autópályarendőrök

minden évben megemlékeznek a magyar tragédiáról,

egyfajta kegyeleti hagyományként.

– mondta Márton László, aki azt is elárulta, hogy a mai tárgyaláson részt vevő hozzátartozókat is elviszik a tragédia helyszínére egy zártkörű, nem nyilvános megemlékezésre szombaton.

Márton László Fotó: Csudai Sándor - Origo

Három éve történt

Öt olasz vádlott, autópálya-tervezők és kivitelezők mellett V. Jánost, a magyar buszsofőrt is megvádolták a 2017. január 20-i,

veronai tragédiával kapcsolatban, amelyben egy magyar turistabusz kigyulladt, és 17-en meghaltak a tűzben.

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai egy franciaországi sítáborból tartottak hazafelé. Volt diákok, tanárok és az egyikük családja is velük utazott.