Sokkoló videó terjed, amin egy 8 éves ISIS-harcos kivégez egy keresztény egyetemistát

2020.01.25. 20:06

Brutális videót töltöttek fel az internetre, amelyen egy 8 éves kisfiú a hitetlenek pusztulásáról és a bosszúról beszél, majd egyszer nyakon és hátba lövi az előtte térdeplő keresztény egyetemistát, erről ír a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.

Az ISIS-hez közeli Boko Haram csoport régóta tartja rettegésben Nigériát az iszlám fundamentalizmus jegyében, azonban a most általuk közzétett videó az egész világot megrázta. 

A 8 éves ISIS-katona kivégzi a keresztény egyetemistátForrás: V4NA

A felvételen egy 8 év körüli kisfiú látható, aki előtt egy keresztény egyetemista fiú térdel és hallgatja a rá kiszabott halálos ítéletet. A fiú a Maiduguri Egyetem biológia szakára járt. 

Amikor január 9-én visszament az egyetemre, nyoma veszett. A hatóságok információi szerint fegyveresek autóval elállták az útját, majd amikor meggyőződtek róla, hogy keresztény, elrabolták.

Végül pénteken látták viszont a már említett videóban egy fanatizált kisfiú társaságában, aki üvöltve figyelmeztette az összes keresztényt. 

"Ez egy keresztény Plateau államból. Üzenjük minden keresztének, hogy nem felejtettük el, amit a szüleinkkel és nagyszüleinkkel műveltetek." A kisfiú közölte, az egész világnak tudnia kell, hogy megbosszulnak minden kiontott vért, majd egyszer nyakon és hátba lőtte a fiút.