Folyamatosan frissülő világtérképen követheti a koronavírus terjedését

2020.01.27.15.57
Vágólapra másolva!
A Baltimore-i Johns Hopkins Egyetemen elkészítettek egy hőtérképet a közegészségügyi vészhelyzetre reagálva, amelyen folyamatosan frissítik a megerősített koronavírus-esetek számát az egész világon - számolt be róla a Foxnews.com. A térképen bárki nyomon követheti a halálos áldozatok, a fertőzöttek számát, de azt is, hogy hol, épp mennyi embert kezelnek a megbetegedés tüneteivel.
Vágólapra másolva!

Az állandóan frissülő speciális térképen, amelyet ide kattintva nézhet meg, folyamatosan összesítik a kínai és a nemzetközi egészségügyi szervezetek (WHO, CDC, Kína CDC, Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság és Dingxiangyuan) adatait, így órára pontosan tudni lehet nemcsak a beigazolódottan megfertőzöttek, és meghalt betegek számát, hanem azt is, hogy mennyien épültek fel, azaz gyógyultak ki az új koronavírus okozta betegségből.

Az amerikai idő szerinti, szombat késő este közzétett hőtérképen az látszik, hogy

a legfrissebb adatok szerint eddig 81-en haltak meg koronavírus miatt. Ők valamennyien kínai állampolgárok, csakúgy, mint a beigazolódottan megbetegedett, majd meggyógyult páciensek is. Az ő számuk 59.

Forrás: Origo

Az eddigi információk szerint

Európában csak Franciaországban mutatták ki 3 páciensnél a súlyos tüdőbetegséget,

de az interaktív hőtérképen feltüntetik azokat az országokat is, ahol már beigazolódott a fertőzés. Ilyen országok Thaiföld, Vietnám, Malajzia, Dél-Korea, Tajvan, Japán, Nepál, Makaó, Hongkong, Szingapúr, Kambodzsa, Ausztrália és az USA.

Az koronavírusos hőtérkép szerint jelenleg 2886 fertőzött beteget tartanak nyilván a világban.