Kigyulladt egy tehervonat villanymozdonya szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Hunyad megye déli részén található Merisor és Banica települések között. A szerelvényt petróleumtermékek szállítására alkalmas üres tartálykocsik alkották. A tüzet csak négyórás kemény küzdelem után sikerült eloltani - írta a Maszol.ro hírportál.

A tehervonatot 40 tartálykocsi, egy dízelmozdony és egy 125 tonnás villamos mozdony alkotta, tájékoztatott vasárnap a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). 

A tűzhöz 22 katonai tűzoltót riasztottak Petrozsényből négy tűzoltókocsival, de két rohammentőt és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) alakulatot is kivezényelték a helyszínre.

A tüzet csak négyórás beavatkozással sikerült a tűzoltóknak megakadályozniuk, 

azt hogy a lángok átterjedjenek a tartálykocsikra, és esetleg robbanás következzen be.

A Román Katasztrófavédelem szakembereinek sikerült megakadályozniuk, hogy felrobbanjanak a tartálykocsikForrás: Facebook/ISU

Emberek nem sérültek meg. Az oltási idő alatt a vasúti forgalom szünetelt az adott szakaszon, ez hét tehervonatot és egy InterRegio személyvonatot érintett. Ez utóbbi 30 utasával a petrozsényi állomáson vesztegelt a beavatkozás végéig  - mondta utólag a román katasztrófavédelem közleményében.