Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

2020.01.27. 11:18

Valószínű, hogy több halálos áldozatot követelő repülőgép-baleset történt Afganisztánban.

Újabb repülőgép-baleset történt, ezúttal Afganisztánban.

A BBC azt írja, hogy az Ariana Airlines egyik repülőgépén tűz ütött ki, és lezuhant Gazni tartományban.  Ugyanakkor Mirvaz Mirzakval, a légitársaság ügyvezető igazgatója cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint a légitársaság egyik utasszállítója katasztrófát szenvedett Gazni tartományban.

A tartomány kormányzója, Wahidullah Kalimzai azt nyilatkozta, hogy a gép teljesen kiégett, és valószínűleg külföldi légitársasághoz tartozik.

A közép-afganisztáni Gazni tartomány Dih Jak körzetében lezuhant utasszállító repülőgép roncsa a szerencsétlenség napján, 2020. január 27-én. A körzetet tálib lázadók tartják ellenőrzésük alatt.Forrás: MTI/AP/Tarik Gaznival

A Mirror azt írja, hogy a Boeing 737-400 fedélzetén 83 utas volt, és egy tálibok lakta területen történt a baleset.

A halálos áldozatok számáról, illetve a sérültekről egyelőre nem érkezett információ.

A katasztrófa oka vélhetően technikai probléma volt.

Bilal Sarwary újságíró azt írta Twitter-oldalán, hogy a becsapódás után fülsiketítő zaj hallatszott, majd a tálibok megkezdték a tűz oltását, ugyanis a gép olyan helyen zuhant le, amely a tálibok ellenőrzése alatt áll.

Az Ariana Airlines egy Kabul-központú, állami tulajdonban lévő légitársaság, flottája mindössze négy repülőgépből áll. Két Airbus A310-es és két Boeing 737-es gépet üzemeltetnek.

A Mirror azt írja, hogy a légitársaságnak története során már számos végzetes balesete volt, illetve több gépük is megsemmisült amerikai légitámadásokban 2001. szeptember 11-e után.

1998 márciusában egy Boeing 737-es esett le a kabuli repülőtér közelében, 45 emberrel a fedélzetén. 

A légitársaság gépei 2006 óta biztonsági okokból nem repülhetnek az Európai Unió területén.