Hatalmas tűz Nagysurányban, több mint 80 tűzoltó a helyszínen - videó

2020.01.27. 14:55

A Szlovák Országos Tűzoltó-parancsnokság hétfő délelőtt számolt be arról, hogy már több mint 5 órája küzdenek tűzoltóik a nagysurányi (Érsekújvári járás) gyártócsarnokban és autószervizben pusztító hatalmas lángokkal. Majd rá egy órával pedig közölték, hogy sikerült lokalizálni a tüzet - olvasható a Paraméter.sk tudósításában.

A HaZZ első hivatalos közlése szerint 57 hivatásos és 27 önkéntes tűzoltó van a helyszínen, és igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a tüzet a körülbelül 100x200 méteres raktárban. Ez délben sikerült.

A szlovák belügyminisztérium speciális mobil laborját is a helyszínre vezényelték.Forrás: Polícia SR

Ugyancsak a helyszínre érkeztek a belügyminisztérium nyitrai laboratóriumának munkatársai, akik a levegőből folyamatosan mintát vesznek, hogy megállapítsák a légszennyezettséget. 

A tűzoltók a közelben felállítottak egy állomást, ahonnan ingázva hordják a vizet a hatalmas tűz oltásához. 

Mint később kiderült, hajnali öt óra körül ütött ki a tűz a nagysurányi gyártócsarnokban. Az egykori Elitex gyár területéről van szó, ahol az 5-ös számú csarnokban keletkezett a tűz - ezt már a szlovák rendőrség közölte a Facebook-oldalán.

Az autószerviz az ott tárolt, javításra váró kocsikkal együtt szinte teljesen kiégett.Forrás: Polícia SR

Az egyes helyiségekben, ahová rohamosan terjedt szét a tűz, többek között egy autószerviz is üzemel, a raktárakban pedig nagy mennyiségű gumiabroncsot és polisztirolt is tároltak. 

A tűzesetben nem sérült meg senki, és a közúti forgalmat sem akadályozza.