Ismét zsidók meggyilkolására buzdít az Iszlám Állam

2020.01.27. 16:17

Zsidók megölésére és a zsidó telepek elleni támadásokra buzdított az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, Abu Hamza al-Kurajsi hétfőn a Telegram üzenetküldő felületen nyilvánosságra hozott hangfelvételében.

A mintegy félórás hangfelvételen Kurajsi bejelentette azt is, hogy dzsihádot ("szent háborút") indítanak Izrael ellen. Hozzátette, a gyilkosságokkal és támadásokkal pedig az a céljuk, hogy aláássák a Washingtonban kidolgozott palesztin-izraeli béketervet.

"Az elkövetkezendő napokban olyasmit láttok majd (...), amely után elfelejtitek a múlt összes borzalmát" - fenyegetőzött Kurajsi, egy esetleges támadásra utalva.

Donald Trump amerikai elnök veje, egyben közel-keleti tanácsadója, Jared Kushner által kidolgozott tervet a hétfői nap folyamán hozzák nyilvánosságra Washingtonban. Ennek alkalmából az amerikai fővárosba utazott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, valamint a márciusban tartandó izraeli választások másik indulója, Beni Ganz is.

Iszlám Állam NigériábanForrás: Twitter

Az Iszlám Államnak Afrika és Ázsia több pontján vannak csoportjai, amelyek korábban már több terrorcselekményt hajtottak végre civilek ellen. Terroristái jelen vannak az Izraellel szomszédos, egyiptomi Sínai-félszigeten is: az itt működő Vilájat Sínai (Sínai Tartomány) nevű szervezet 2014-ben fogadott hűséget a szervezetnek.