Már legalább 38 halálos áldozata van a törökországi földrengésnek

Törökország, földrengés, Elazig
Elazig, 2020. január 26. Mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak összeomlott lakóépületek romjai között a délkelet-törökországi Elazigban 2020. január 25-én, egy nappal a 6,8-as fokozatú földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma 35-re emelkedett, a sérültek száma meghaladja az 1600 főt. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Törökországban vasárnap is azon dolgoztak a mentőcsapatok, hogy minél több embert tudjanak élve kimenteni a romok alól, miután pénteken 6,8-as erősségű földrengés rázta meg az ország délkeleti részét. Az áldozatok száma közben harmincnyolcra emelkedett.
Vágólapra másolva!

A katasztrófában több mint ezerhatszáz ember sérült meg, legalább negyvenöt embert viszont sikerült élve kimenteni a romok alól - ezt Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte vasárnap Isztambulban.

A Fox News azt írja, hogy több mint 780 utórengés rázta meg a keleti régiót, és legalább 3500 katasztrófavédő keresi a lehetséges túlélőket a romok alatt.

Mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak összeomlott lakóépületek romjainál Forrás: MTI/EPA/-

A mentőcsapatok több mint 9500 sátrat állítottak fel a lakóhelyüket elhagyni kényszerülők számára, és tizenhétezer adag meleg ételt osztottak.

Közel nyolcvan épület semmisült meg a rengés következtében, és több mint ezer rongálódott meg.

A mentőcsapatok munkájának összehangolására és a katasztrófa sújtotta területek feltérképezésére drónokat is bevetnek.

Forrás: MTI/EPA/-

A kórházba szállított emberek száma száz fölötti, közülük tizenhármat az intenzív osztályon kezelnek.