Gyakorlatilag botrányba fulladt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) hétfői ülése, mert a bevándorláspárti erők nem voltak képesek elviselni a velük szemben álló érveket - derült ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő beszámolójából. 

Elképesztő, hogy milyen helyzetek alakulnak ki a LIBE bizottságban - írja legújabb bejegyzésében a közösségi oldalán Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-képviselője szerint nem elég, hogy a tisztességesen beszélő horvát belügyminiszterrel gyakorlatilag üvöltöztek a bevándorláspárti balos képviselők, számon kérve, hogy miért védik a határőrök a horvát határt az illegális bevándorlókkal szemben,  egy másik közölte, hogy neki fogalma sincs, mi a különbség a menekült és a gazdasági migráns között. 

A jelen nem lévő bizottsági elnök helyett - micsoda véletlen! - pont egy német szocialista képviselőt kértek fel az ülésvezetésre, aki a legalapvetőbb normákat is felrúgva állandóan belebeszélt a vitába, kioktatta a neki nem tetsző véleményt mondó képviselőket és a mellette ülő minisztert. Az én hozzászólásom végén is elkezdett okoskodni, úgyhogy kénytelen voltam visszaszólni neki, hogy ha ülést vezet, akkor tartsa be az ülésvezetés szabályait - ismertette Hidvéghi. Kezdeményezésemre, a Néppárt írásban fog tiltakozni a kirívó szabálytalanság miatt. LIBE bizottság - kis színes, 2020. január 27.