Hongkong drasztikusan korlátozza az utazást a szárazföldről a koronavírus miatt

A metróállomásokat fertőtlenítik a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Szöulban 2020. január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát
A metróállomásokat fertőtlenítik a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Szöulban 2020. január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában.
Vágólapra másolva!
Hongkong drasztikusan korlátozza az utazást Kína szárazföldi része felől annak érdekében, hogy megakadályozza a Közép-Kínából induló új koronavírus terjedését - írta az MTI.
Vágólapra másolva!

A South China Morning Post hongkongi lap szerint Carrie Lam hongkongi kormányzó keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, felfüggesztik a közlekedést a várost a Kína szárazföldi részével összekötő két vasútvonalon, és nem adnak belépési engedélyt Hongkongba az egyénileg utazó kínai utasoknak sem.

Hozzátette, hogy a Kínából érkező, valamint oda induló repülőjáratok számát a felére csökkentik, és mérséklik a határon átkelő buszjáratok számát is.

A különleges közigazgatási státusszal bíró város törvényhozói pártállástól független arra kérték a kormányzatot, hogy teljes mértékben állítsa le a közlekedést az anyaország és Hongkong között. A pekingi vezetés beleegyezett abba, hogy

felfüggeszti az egyéni utazási vízumok kibocsátását a kínai utasok számára.

Az intézkedések csütörtök éjféltől lépnek életbe.

A metróállomásokat fertőtlenítik a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Szöulban 2020. január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában Forrás: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

Lam, aki sajtótájékoztatóján maga is egészségügyi maszkot viselt, hangsúlyozta, hogy egységre van szükség Hongkongban a járvány elleni küzdelemben. A hongkongi kormányzó még vasárnap ideiglenes belépési tilalmat hirdetett minden, a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból érkező utasokkal szemben.

A városban ezenkívül bezárt több nyilvános és közintézmény, köztük múzeumok és sportközpontok. A köztisztviselőket pedig arra kérték, hogy otthonról dolgozzanak.

Helyi idő szerint kedden délig Hongkongban nyolc embernél diagnosztizálták az új koronavírus okozta fertőzést, amely Kína szárazföldi részén hétfőn éjfélig több mint 4500 megbetegedéshez vezetett, és 106 halálos áldozatot szedett.

Carrie Lam hongkongi kormányzó (b) védőmaszkban tart sajtótájékoztatót Hongkongban 2020. január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre