Migrációstoppal javítana a közbiztonságon a konzervatív londoni polgármesterjelölt

2020.01.28. 10:19

Új induló tűnt fel a láthatáron a májusban tartandó londoni polgármester-választáson. A keresztény-konzervatív értékeket képviselő David Kurten teljesen más megközelítést alkalmazna a városvezetést illetően, mint a pakisztáni migráns hátterű Sadiq Khan. Kurten szerint korlátozni kellene a bevándorlást, és több rendőrt kellene kirendelni az utcára a megerősödött bűnözés visszaszorítása érdekében – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Új kihívója lehet a jelenlegi londoni városvezetőnek, a bevándorláspárti Sadiq Khannak. David Kurten tanárként kezdte, majd a Nigel Farage-féle Függetlenségi Párt (UKIP) tagjaként jelent meg a politikai színtéren.

Bár a tavalyi választásoknál segített megírni a párt kiáltványát, a napokban mégis felmondta UKIP-tagságát, és közölte, hogy függetlenként indul Khan ellen tavasszal. 

David Kurten keresztény-konzervatív értékeket képvisel, éppen emiatt erősen kritizálta Sadiq Khan eddigi tevékenységét Londonban, többek között a Breitbartnak adott interjújában is.

Kurten szerint Khan csak ül a várost eluraló késes bűncselekmények problémáján, miközben olyan ügyekbe szól bele, amik már egyébként kívül esnek a hatáskörén  – erre példa a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott médiaháborúja.

Az új jelölt arról is beszélt, hogy a Londonban zajló késes támadások tekintetében Khan nem cselekedett, nem sikerült rendet tennie az utcákon. 

A kialakult válságos helyzet miatt Kurten azt mondta, Londonnak hatezer plusz rendőrre lenne szüksége, hogy az utcákon minél több tiszt tudjon jelen lenni, és így fel tudjanak lépni a folyamatos bűnözés ellen.

Egyben többször kellene a rendőröknek véletlenszerűen megállítani és átkutatni az embereket az utcán, hogy így nagyobb eséllyel találják meg azokat, akik kést vagy egyéb fegyvereket hordanak maguknál.

David Kurten arról sem félt beszélni, hogy le kell győzni a politikai korrektség légkörét,  amikor a politikusok és a rendőrök nem mernek megemlíteni egy-egy problémát annak kényes mivolta miatt. Ilyen például a késes támadások mellett az, hogy jelentősen megemelkedett az erőszakos esetek száma a migránsok körében.

De problémát jelentenek a brit fővárosnak a rendkívül magas ingatlanárak is, amivel kapcsolatban Sadiq Khan azt ígérte, könnyebbé teszi a lakhatást.

Ezt azzal akarja elérni a jelenlegi polgármester, hogy elérhetőbb áron adják majd a lakásokat, Kurten szerint azonban ez lehetetlen, ha közben megnyitják a határokat, amivel rengeteg bevándorló áramlik be az országba, és közben még a brexit is bekövetkezik.