Nincsenek biztonságban a keresztények Európában - térképen 286 támadás

TOPSHOTS Horizontal NOTRE DAME FIRES AND FIRE-FIGHTING ARCHITECTURE MONUMENT RELIGIOUS BUILDING ARCHITECTURE MONUMENT France SCAFFOLDING SMOKE BUILDING COLLAPSE COMBO PHOTO FLAME
The steeple and spire of the landmark Notre-Dame Cathedral collapses as the cathedral is engulfed in flames in central Paris on April 15, 2019. - A huge fire swept through the roof of the famed Notre-Dame Cathedral in central Paris on April 15, 2019, sending flames and huge clouds of grey smoke billowing into the sky. The flames and smoke plumed from the spire and roof of the gothic cathedral, visited by millions of people a year. A spokesman for the cathedral told AFP that the wooden structure supporting the roof was being gutted by the blaze. (Photo by Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
Vandalizmus, gyújtogatás, rongálás, lopás, hogy csak néhány bűncselekményt említsünk azok közül, amelyeket keresztény kegyhelyek ellen követtek el tavaly. Az amerikai Gatestone Institute elemzése szerint 2019-ben rekord számú, 3 ezer támadás történt az öreg kontinensen. A szervezet kutatása szerint a legtöbb támadást Franciaországban és Németországban követték el. Megemlítik azt is, hogy a muszlim bevándorlásnak is köze van a támadásokhoz, de anarchisták is kiveszik a részüket az atrocitásokból – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A New York-i székhelyű Gatestone Institute nevű politikai elemzőintézet döbbenetes jelentést publikált a tavalyi évben elkövetett keresztényellenes támadásokról.

A szervezet átnézett több ezer újságcikket, rendőrségi jelentést és témába vágó blogot, amelyek alapján megállapította, hogy

tavaly 3 ezer keresztény templomot, iskolát, temetőt gyaláztak meg bűnözők Európában.

A jelentés szerint a támadók gyújtogatnak, fosztogatnak, sátánista rajzokat festenek fel, lopnak, rongálnak, de az is előfordult, hogy szükségleteiket végezték el a kegyhelyeken.

A legtöbb támadás Franciaországban történt, ahol az intézet számításai szerint naponta nagyjából három keresztény iskolát, templomot, vagy emlékművet rongáltak meg.

A második helyen Németország van, ahol naponta kétszer támadtak meg keresztény kötődésű helyeket. Megjegyzik, hogy

A jelentés szerint az elkövetőket ritkán kapják el a hatóságok, és ha mégis, akkor a rendőrség, illetve a média sok esetben nem ad tájékoztatást a bűnözők származását illetően. Megjegyzik, hogy sok esetben a gyanúsítottak mentális betegségre hivatkoznak, így az incidensek nem minősülnek gyűlölet-bűncselekménynek.

A Gatestone Institute szerint

Franciaországban és Németországban a keresztényellenes támadások összefüggésben vannak a muszlim bevándorlással,

azonban mivel nem készítenek statisztikákat az esetekről, lehetetlen megmondani, hogy pontosan hány incidens írható muszlim vagy dzsihadista elkövetők számlájára.

Spanyolországban viszont a támadásokat legtöbbször anarchisták, radikális feministák és más, szélsőbaloldali csoportok hajtják végre.

A jelentés komoly kritikát fogalmaz meg azzal kapcsolatban is, hogy míg az európai sajtó kiemelten foglalkozik azokkal az esetekkel, amikor muszlimok ellen követnek el atrocitásokat, addig a keresztényellenes támadásokat hajlamosak lekicsinyíteni.

Forrás: V4NA