Eddig több mint 740 millió jüant (32,6 milliárd forint) adományoztak az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harc támogatására a Kínában működő külföldi finanszírozású cégek.

A China Association of Enterprises with Foreign Investment (CAEFI) nevű szervezet alelnöke, Cao Hung-jing szerint szerda kora estig több mint 120 vállalat összesen 472 millió jüant ajánlott fel készpénzben és további 268 millió jüant különböző árucikkek formájában a járvány megfékezésére. 

Kórházi orvosok védőfelszerelésben néznek egy CT-felvételt a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. január 30-án.Forrás: MTI/AP/Chinatopix/-

Cao szerint a tényleges összeg ennél magasabb, mivel a vállalatok által adományozott egészségügyi felszerelések egy részét nem számolták bele.

Csütörtökre 170-re nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma Kínában. Közülük 162-en a járvány gócában, Hupej tartományban haltak meg.

A vírus, amely csütörtökre bizonyítottan elért valamennyi kínai tartományt, eddig több mint 7800 embert fertőzött meg Kínában (Hongkongot nem számítva), többet, mint a SARS-járvány 2003-ban (5327). A betegek közül 1239-nek az állapota válságos.