A német rendőrség közlése alapján letartóztatták azt a nővért, aki koraszülött csecsemőket akart megmérgezni. A nőt gyilkossági kísérlettel vádolják. A rendőrség hozzátette, hogy mind az öt csecsemő életben van.

A nyomozók az után tartóztatták le a gyanúsítottat, hogy szekrényében olyan fecskendőt találtak, mely anyatejet és morfiummaradványokat tartalmazott. Az eset a dél-németországi Ulm városának egyetemi kórházában történt. 

Bernhard Weber, Ulm rendőrfönöke azt közölte, hogy az ugyanabban a kórteremben lévő egynapos és öthetes közötti babáknál hirtelen, egy időben kezdődtek légzési problémák még december 20. kora reggelén. Csak a kórházi dolgozók azonnali beavatkozása mentette meg az életüket  - mondta Weber a sajtótájékoztatón. 

Az orvosok nem számítanak arra, hogy a kicsik maradandó károsodást szenvedtek - olvasható a The Guardian oldalán.

Christof Lehr ulmi ügyész szerint a fiatal nővérnek - aki egyébként tagadta, hogy megmérgezte volna az újszülötteket - öt rendbeli gyilkossági kísérlet és súlyos testi sértés vádjával kell majd szembenéznie. 

A dolgozók eleinte azt hitték, hogy a csecsemők valamilyen fertőzést kaptak, de a vizeletvizsgálat ezt kizárta.

A tesztek morfium nyomait mutatták ki, miközben két gyereknek nem is volt felírva az erős fájdalomcsillapító. 

A dolgozók gyors beavatkozásának köszönhetően a csecsemők 48 órán belül újra stabil állapotban voltak, és maguktól tudtak lélegezni. 

A kórház január 17-én értesítette a rendőrséget. Közleményben kértek bocsánatot a szülőktől és a gyerekektől, amiért ilyen megtörténhetett. 

A hatóságok a gyanúsított pszichés állapotát is vizsgálják.