Minél több migráns befogadását szorgalmazta egy finn nő, akit később bevándorló barátja ölt meg, amikor szakítani akart vele. Hasonló gyilkosságok más nyugat-európai országokban is történtek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A napokban derült fény egy borzalmas esetre Finnországban, amelynek áldozata egy finn nő volt.

Sanni Ovaska az ország déli részén fekvő Hameenlinnában élt, nemrég pedig új barátja lett, a palesztin Hasan Alqina. Hasan menedékkérőként érkezett az országba, a nőnek pedig ez éppen kapóra jött, korábban ugyanis a hírek szerint éppen arról beszélt, hogy „a fehér bőrű férfiak elég szar alakok".

De nemcsak ezt állította, hanem a globalizáció mellett is kiállt, azt mondta, minél több bevándorlót kell befogadni. Azonban a történet tragikus véget ért.

A közösségi médiából hamar kiderült, hogy Hasan Jaffában született, korábban pedig megtagadták a menedékkérelmét Finnországban. A jelek szerint azonban mégis csak ott maradt, megismerkedett ugyanis Sannival. Egy idő után azonban a fiatal nő véget akart vetni a kapcsolatuknak, ami viszont már nem nyerte el a tetszését a férfinak, és ez vezethetett a gyilkossághoz.

Hasan január 20-án ölte meg az őt elhagyni akaró párját, a gyilkosság pontos körülményeiről a rendőrség egyelőre nem adott ki információt. Egy szomszéd állítása szerint a fiatal nőt le is fejezte a migráns – ezt azonban még nem erősítették meg hivatalos forrásból.

Az esetre a közösségi médiában hívta fel a figyelmet valaki, aki egyben arról is írt, hogy nem ez az első eset Finnországban, ahol egy „csalódott" migráns egykori párját gyilkolta meg brutális körülmények között.

2018-ban egy iraki férfi, Albu-Salih Alaa Kadhim Mahdi, aki egyébként integrációs programban is részt vett, brutális körülmények között ölt meg egy nőt, amiért az be akarta fejezni a kapcsolatukat.

Egyéb sérülései mellett végül lefejezte, majd rágyújtotta a lakást, hogy eltüntesse a nyomokat.

De már 2015-ben, a migrációs válság kezdetén is volt egy hasonló eset Finnországban, amikor egy 26 éves afgán férfi megerőszakolta, majd megölte 17 éves volt barátnőjét. A gyilkosság itt is brutális fordulatot vett a végére, a férfi ugyanis felgyújtotta az akkor még életben lévő lányt.

De nemcsak Finnországban történnek ilyenek, Németországban is. 2018 márciusában az afgán migráns Ahmad S. megölte a 17 éves Mireille-t Schleswig-Holsteinben, miután a lány szakított vele.

Ráadásul a bírósági tárgyaláson az is kiderült, hogy a bevándorló 11 évvel idősebb, mint amennyinek mondta magát, amikor megérkezett Németországba, a lányt pedig azért ölte meg, mert féltékeny volt, amiért az új barátot talált magának, és már nem tudott uralkodni rajta.

Nem volt szerencséje migráns barátjával annak a 15 éves lánynak sem, akit Kandelben gyilkoltak meg, 2017 decemberében. Őt egy helyi kisboltban szúrta szíven a szintén ugyanannyi idős volt barátja, aki egyébként afgán volt. Az ügy akkor nagy vitát kavart Németországban.