A nagysurányi gyártócsarnokban hétfőn keletkezett hatalmas tűz oltása szerda estére "már a likvidáció" szakaszába lépett - közölte a szlovák tűzoltóság Facebook-oldalán közzétett jelentésre hivatkozva a Paraméter.sk hírportál.

Szerda este a helyszínen még néhány kisebb tűzfészket tártak fel, és megkezdték azok likvidálását a tűzoltók - olvasható a bejegyzésben.

A hétfőn keletkezett tűzben senki nem sérült meg.

A gyártócsarnokban egy autószerviz is üzemelt, amelynek raktárában és udvarán több ezer gumiabroncsot tároltakForrás: Szlovák Tűzoltóság (HaZZ)

A három nap alatt több száz hivatásos tűzoltó küzdött a lángokkal, Nagysurányból, Aranyosmarótról, Nyitráról, Malackyból, Komáromból, Nagyszombatból, Érsekújvárból, Nagytapolcsányból és Párkányból, valamint több szlovákiai önkéntes tűzoltóegylet tagja is.

A hétfőn kigyulladt nagysurányi csarnokban több tucat autó is kiégett, ugyanis a 100x200 méteres épületen belül egy autójavító üzem is működöttForrás: Szlovák Tűzoltóság (HaZZ)

Az oltást nagyban nehezítette, hogy a csarnok egy részében nagy mennyiségben tároltak polisztirolt és autógumikat, és azok is lángra kaptak, a tűzoltóknak pedig speciális munkagépekkel kellett azokat leválasztaniuk, illetve odébbhelyezniük.

Három napja a helyszínen vannak a szlovák belügyminisztérium nyitrai mobil laboratóriumának munkatársai is, akik a levegőből folyamatosan mintát vesznek, azaz mérik a légszennyezettségetForrás: Szlovák Tűzoltóság (HaZZ)

A hétfőn hajnalban keletkezett tűzvészben ugyan senki nem sérült meg, viszont az anyagi kár hatalmas lehet.

Egyelőre még becsléseket sem közöltek, ugyanis a kárfelmérők meg sem tudták közelíteni az objektumot.