Az idős házaspárt egy Colosseumhoz közeli szállodából szállították kórházba, jelenleg a római Spallanzani kórházban kezelik őket. A turisták egy csoporttal érkeztek a városba, de másokban nem mutatták ki a fertőzést. Leállították a Kínába tartó és onnan érkező repülőjáratokat.

A 66 és 67 éves kínai turistapár fertőzésgyanúja megerősítést kapott. A férjet és feleséget a fertőző betegségekre szakosodott római Spallanzani kórházban ápolják.

A pár január 23-án érkezett meg Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város - köztük Parma - érintésével jutottak el Rómába. A csoportban ők voltak az egyedüliek, akik az új koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek. Rómában a belvárosban, egy, a Colosseumhoz közeli hotelben szálltak meg. Szerdán lázas tünetekkel szállították őket a Spallanzani kórházba. A kórházban leállították a betegfogadást. A szállodaszobát hermetikusan lezárták.

A kínai turisták a koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek, és több olasz városban is megfordultak, mielőtt Rómában megszálltak volnaForrás: MTI/AP/Xinhua/Xiao Yijiu

A kínai turistacsoport többi tagját is ellenőrizték, de nem bizonyultak fertőzöttnek.
Lezárták az Olaszország és Kína közötti légifolyosót. A római kormány pénteken rendkívüli ülésen dönt a további teendőkről.

A tengerjáró hajó egyik koronavírus-gyanús utasánál nem mutatták ki a vírust

Negatív eredményt mutattak annak a kínai nőnek a tesztjei, aki csütörtök reggel a Róma közeli Civitavecchia kikötőjébe Palma de Mallorcából tengerjáró hajón érkezett meg. Az ellenőrzés lezártáig mintegy hétezer embert nem engedtek leszállni a hajóról.

Vuhan térségéből mintegy hatvan olasz állampolgárt szállítanak haza, és olasz katonai repülőgéppel a tervek szerint vasárnap érkeznek meg Rómába. Két hétig karanténban helyezik el őket az olasz főváros egyik kaszárnyája területén.