Koronavírus gyanújával került kórházba két férfi Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Koronavírus gyanújával került kórházba két férfi a szlovákiai Turócszentmártonban. Mindketten Kínában voltak kiküldetésen, most tértek haza.
Vágólapra másolva!

Koronavírus gyanújával a zsolnai kórházból a Turócszentmártoni Gyakorló Kórházba szállítottak át két férfit csütörtökön - írja a Bumm.sk. Mindketten három hetet töltöttek Kínában,

1500 kilométerre a járvány epicentrumától.

Katarína Kapustová, a kórház vezető beosztású dolgozója a TASR-nek azt mondta, hogy a betegek Sanghajon keresztül érkeztek repülővel Frankfurtba, onnan pedig autóval jöttek haza Szlovákiába.

– A repülés során bágyadtak voltak, és kaparó fájdalmat éreztek a légcsövükben. Frankfurtban megnézették magukat egy egészségügyi szakemberrel. Mivel nem tapasztalták náluk heveny légúti betegség súlyos jeleit, azt javasolták nekik, utazzanak haza, és vizsgáltassák ki magukat - mondta Katarína Kapustová.

A két férfi hazaérve fel is kereste a zsolnai kórházat, ahonnan átszállították őket Turócszentmártonba, itt jelenleg elkülönítve ápolják őket. Mindkettőjüktől vérmintát vettek, ezeket egy speciális berlini laboratóriumba továbbítják, ahol elvégzik a koronavírustesztet.

– A két férfi jelenleg enyhe vírusos megbetegedés jeleit mutatja,

– mondta Katarína Kapustová.