Kedden elítéltek egy minnesotai férfit, mert többször is molesztálta, és megerőszakolta barátnője négyéves ikreit, ezen kívül egy súlyos nemi betegséggel is megfertőzte őket - írja a Foxnews.com.

A 36 éves Arturo Macarro Gutierrezt 2018 októberén tartóztatták le, miután

a két kislány közül az egyik elpanaszolta nagyanyjának, hogy mostohaapjuk zaklatja őket.

A lányt ezután a kórházba vitték kivizsgálásra, ahol

szervezetéből gonorrhea baktériumot mutattak ki, amely a kankó nevű nemi betegség okozója. A férfi először szilárdan állította, hogy ártatlan, de amikor rajta és a kislány testvérén is elvégezték a gonorrhoea-tesztet, az mindkettejüknél pozitív eredményt mutatott.

 Így a férfi nem tagadhatta tovább, hogy megerőszakolta a gyerekeket.

A férfinak kedden volt a tárgyalása, amelyen nemi erőszak vádjával elítélték.

Súlyosbítja az ügyet, hogy kiskorú gyerekeket zaklatott, visszaélt a védtelenségükkel, emellett fenyegette, manipulálta, és rettegésben tartotta őket, hogy ne beszéljenek róla másoknak. Az eset annyiból szerencsés, hogy a lányok mégis voltak olyan bátrak, hogy mertek segítséget kérni, és a felnőttek pedig komolyan vették, és hittek nekik. Sok esetben sajnos, ha a gyerek zaklatásra panaszkodik, a felnőtt nem hisz neki, ugyanis el sem tudja képzelni, hogy éppen az ő párja, apja, vagy nagyapja az, aki ilyet tenne a gyerekkel. Így aztán sokszor a gyerekek élénk fantáziájára fogják, biztosak benne, hogy csak kitalálta. Ezért minden szülőt figyelmeztetek, hogy okuljanak a példából, és ha a gyerek csak egyszer is megemlít valami hasonlót, kezeljék a helyzetet teljes komolysággal, járjanak utána, és ne szégyelljenek segítséget kérni, amíg nem késő"

- mondta az ügyész.