Az iszlám vallás iránti kritikája miatt megfenyegetett lyoni lány olyan veszélynek van kitéve, hogy egyetlen francia középiskola sem tudja garantálni a biztonságát – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mila, a tizenhat éves francia lány életveszélybe sodorta magát azzal a kijelentésével, mely szerint az iszlám vallás sz*r.

Forrás: V4NA

Az erősen kritikus szavak egy közösségi oldalon történt élő beszélgetés során hangzottak el nemrég, és azóta számtalan támadás érte a fiatal lányt.

Koszos franciának és mocskos szukának nevezték, de halálos fenyegetést is kapott. Ezek után nem mert iskolába menni, mert nem érezte magát biztonságban, de még most, csaknem két héttel az eset után sem talált olyan iskolát, amely garantálni tudná a biztonságát.

Az ügyben megszólalt a francia Oktatási Minisztérium is. Rendkívül aggódnak a lány biztonságáért, és megpróbálnak megoldást keresni, de egyelőre ők sem tudnak mit tenni, mert nincs Mila számára biztonságos középiskola az országban.

Az eset kapcsán megkérdezték Nicole Belloubet igazságügyi minisztert is, akinek nyilatkozata közfelháborodást váltott ki.

A macronista politikus szerint a vallás megsértése nyilvánvaló támadás a lelkiismereti szabadság ellen.

A történtek miatt sokan kiálltak Mila mellett, többek között jobboldali politikusok is; most pedig az iszlámot nyíltan bíráló szatirikus hetilap, a Charlie Hebdo egyik volt újságírója, Zineb El Rhazoui szintén a fiatal lány védelmére kelt.

Véleménye alapjánMila tökéletesen megértette az egyetemesség lényegét, a fiatal lány példakép a francia fiatalság számára. Az újságíró kommentálta a miniszter szavait is, melyek szerinte úgy hangzanak, mint az istenkáromlás vétségének visszaállítása, holott Franciaországban legális a blaszfémia.

Zineb El Rhazoui hangsúlyozta, hogy éppenséggel pont Mila volt az, akit faji, személyes és homofób támadások értek.

Az újságíró azt is hozzáfűzte, hogy a Korán vagy az iszlám vallás kritikája legális és alkotmányos jog Franciaországban.