Több ezer embernek kell elhagynia az otthonát Velencében vasárnap, mert hatástalanítanak egy második világháborús bombát. Emiatt leállítják a vasúti és légi közlekedést is.

A több mint 200 kilós bombát Marghera kikötője közelében találták csatornaásás közben, nem messze a Velencébe bevezető vasúti hídtól. 

A "Bomba Day"-nek elnevezett napon 3500 lakónak kell elhagynia az otthonát a bomba körüli 1800 méteres körzetben. Az itt élőket vasárnap reggel hat órától a helyi sportcsarnokba viszik át.

Forrás: 12019/Pixabay

Reggel hét órától fokozatosan leállítják a Velencébe be- és kivezető hajó-, valamint autóforgalmat, a vonatokat és a légteret. Lezárják a Ponte della Libertát, a Velencébe bevezető egyetlen hidat. A velencei Marco Polo repülőtér a tervek szerint egészen fél egyig lesz lezárva. 

Velence polgármestere arra kérte a bombától távolabb élőket is, hogy legalább vasárnap délelőtt ne menjenek ki az utcára. 

A második világháborús bombát az olasz fegyveres erők tűzszerészei hatástalanítják. A biztonsági műveletben a katasztrófavédelem is részt vesz.