Legalább egy tucat segélyhívás érkezett a Los Angeles-i Megyei Tűzoltóság 911-es segélyhívójára, hogy valamilyen légijármű lezuhant január 26-án. Ezekből, a Kobe Bryant tragikus helikopterbalesete kapcsán tett bejelentésekből tett közzé párat az NBC News hírcsatorna.

Kobe Bryant január 26-án délelőtt, ködös időben edzésre indult 13 éves lányával, Gianna Mariával. Az őket szállító S–76B helikopter Calabasasnál zuhant le. 

A helikopteren összesen kilencen voltak, a balesetet senki nem élte túl.

A Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázót szállító helikopter roncsa a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométerre, északnyugatra fekvő kaliforniai CalabasasnálForrás: MTI/AP/Mark J. Terrill

Hallottam, ahogy valami elrepült a fejem fölött, de a felhők, vagy inkább a sűrű köd miatt nem láttam, hogy pontosan mi volt az. Majd nem sokkal később hallottam, ahogy becsapódik, azt hiszem fel is robbant. Az biztos, hogy a hegynek ütközött és kigyulladt. Azt hiszem, repülőgép lehetett. Talán egy kisrepülő  - mondta telefonon az operátornak egy középkorú férfi, aki a tragédia után elsőként hívta a 911-es segélyhívó számot.

Kobe Bryant és a lánya, aki szintén meghalt a helikopter-balesetbenForrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller

Egy másik hívás során egy férfi azt mondta, hogy körülbelül egy negyed mérföldnyire volt épp egy élelmiszerboltban, amikor hallotta és látta is, ahogy lezuhant a világsztár kosaras helikoptere. 

Egy helikopter nekiment a hegynek. Igen hallottam, sőt most már így távolról is látom, hogy hatalmas lángokkal ég   - hallatszik a telefonhívásban. 

A hegyeknek ütközött egy repülőszerű valami, a hangja alapján helikopter lehetett, de az is lehet, hogy kisrepülő. Az biztos, hogy felrobbant és hatalmas lángokkal ég  - hallható egy másik telefonhívásban. A hívó a helyszín pontos koordinátáit is meg tudta mondani a diszpécsernek. 

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség, amely a nyomozást vezeti, egyelőre még nem közölte, hogy mi okozhatta a tragikus balesetet.