Összedőlt buszmegálló miatt halt meg egy iskolás fiú Szlovákiában. A tragédiát egyértelműen az erős szél okozta a nyugat-szlovákiai Miaván - számolt be a rendőrségi bejegyzés alapján az ujszo.com hírportál.

A szlovák rendőrség közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint

szerda délelőtt Miaván a viharos erejű szélben az autóbuszmegállóként szolgáló bódé ráomlott két, ott várakozó gyerekre.

A beszámoló szerint egyikük a helyszínen azonnal szörnyethalt.

A tragédia Nyugat-Szlovákiában, ebben a miavai buszmegállóban történtForrás: Facebook/ Polícia SR

A másik gyereket kritikus állapotban szálították egy Pozsonyhoz közeli kórházba, ahol az orvosok még küzdenek az életéért.

A Trencsén Kerületi Rendőrfőkapitányság tekintettel arra, hogy kiskorúakról van szó, nem adott bővebb felvilágosítást a baleset körülményeiről.

Halálos baleset, áramkimaradás több országban

Másutt is baleseteket okozott a szélsőséges időjárás, Csehországban felborult egy busz, a 12 utasból hárman sérültek meg - írta az Abc News. 16 500 házban nincs áram. Prágától nyugatra egy fa dőlt egy arra közlekedő autóra, a sofőr meghalt. 

Boszniában a heves hóesés az autós és a vonatközlekedésben is fennakadásokat okozott. Szarajevóban egy síközpontot lezártak az viharos szél miatt. Horvátországban 185km/órás széllökéseket mértek, az erős szél fákat döntött ki, ezek épületekben okoztak kárt. Az időjárás miatt a kamionokat nem engedik felhajtani az autópályákra.