Óriási mértékben kockáztatták a rájuk bízott gyerekek életét az egyik prágai kerület óvónői - számolt be a megdöbbentő esetről a Paraméter.sk , amely kapcsán a helyi polgármester feljelentést is tett.

Megdöbbentő eset történt a napokban Prága Reporyje városrészében, amelyet egy helyi térfigyelő kamera rögzített.

A vonat érkezését jelző piros fényjelzés ellenére a három óvónő átterelte a gyerekeket a síneken, ráadásul úgy, hogy már a sorompók is zárva voltak.

A cseh óvónők szerda délben a piros jelzés és a lezárt sorompók ellenére a sínekre terelték a rájuk bízott gyerekeketForrás: Facebook

A cseh közvéleményt méltán felháborító esetről készült videófelvételt a városrész polgármestere, Pavel Novotný is megosztotta a közösségi oldalán.

Gratulálok az ilyen óvónőknek! Az egyik vonat elment, a másikra meg mindenáron fel akartak szállni. Hát, ez az érvelés, ami miatt most feljelentem Önöket – üzente a polgármester a Facebookon-oldalán az óvónőknek, akik

azzal próbáltak védekezni, hogy a gyerekek nem voltak veszélyben, mert előtte egy perccel már elment egy vonat. Sokak szerint azonban ez nem magyarázat, és az sem mellékes, hogy mennyire rossz példát mutattak a gyerekeknek.

Cseh sajtóbeszámolók szerint a prágai rendőrség már vizsgálatot indított az ügyben.