Legalább 20 bányász esett csapdába a föld alatt, amikor beomlott egy aranybánya aknája Zimbabwében - írja az ABC News.

A bányászok szerdán estek csapdába a bányában, miután éjszakai műszakra indultak a zimbabwei  Kwekwe városában található aranybányába - nyilatkozta Paul Nyathi rendőrségi szóvivő. 

A rendőrség még nem tudja, hogy hányan rekedtek a bányába, és azt sem, hogy milyen körülmények között. A Herald újság helyszíni információra hivatkozva azt írja, hogy legalább 20 ember esett csapdába,ketten megsebesültek és ketten meghaltak a bányász balesetben.

Az eltűntek száma nem egyértelmű, vélhetően mintegy 25 bányász volt a katasztrófaidején a föld alatt.

Michael Munodawafa főmérnők tegnap megerősítette a balesetet.

A bányászok mentése jelenleg folyamatban van, a mentési egységek más járatokon keresztül próbálják megközelíteni a beomlott aknát. Az is lehet, hogy a csapdába esett bányászok más járatokon keresztül megtalálták a kiutat a bányából.

A szerencsétlenség csak akkor derült ki, amikor a bányászok nem jelentek meg a csütörtök reggeli váltásra - írta a lap.

Tavaly februárban bányászok tucatjai estek csapdába, miután egy járat beomlott. Nyolc embert sikerült megmenteni, később 24 testet tudtak felhozni a bányából.

A bányászbalesetek gyakoriak a térségben. A legtöbbször rosszul felszerelt bányákban dolgoznak az emberek, akik időnként korábban elhagyott aknákban, járatokban is dolgoznak.