Öt újabb, az új koronavírussal megfertőződött beteget – négy felnőttet és egy gyereket – találtak Franciaországban, de állapotuk nem ad okot aggodalomra – közölte szombaton Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

Az új esetekkel 11-re emelkedett a Franciaországban kezelt betegek száma, akik közül 10-en jól vannak, egy 80 éves kínai turista továbbra is válságos állapotban van egy párizsi kórházban. 

Az öt új beteget egy brit állampolgár fertőzte meg, aki Szingapúrban egy kongresszuson kapta meg az új koronavírust. A rendezvény után január végén néhány napot a francia Alpokban töltött, Contamines-Montjoie településen, és itt kapták el tőle többen a betegséget. A francia betegeken kívül a brit férfi más közeli kapcsolatait is megfertőzte, összesen 11 embert, valamennyien brit állampolgárok, és ugyanabban a faházban laktak együtt.

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszterForrás: AFP/Christophe Archambault

A franciaországi betegek szombatra virradó éjjel kerültek kórházba, és egyikük állapota sem súlyos - mondta Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

A francia hatóságok most megpróbálják felkutatni és tájékoztatni az összes olyan embert, aki Franciaországban kapcsolatba kerülhetett a brit fertőzöttel, aki egyébként már hazatért, és jelenleg Nagy-Britanniában kezelik.