Az USA vádat emel a kínai haderő négy tagja ellen adatlopás miatt

William Barr, amerikai igazságügyi miniszter.
William Barr, amerikai igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!
Washington a kínai haderő négy tagja ellen emel összesen kilenc rendbeli vádat több mint százmillió amerikai adatainak ellopásáért az úgynevezett Equifax-botrányban - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján William Barr amerikai igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető különösen komolynak minősítette az atlantai székhelyű Equifax hitelbíráló számítógépes rendszerébe még 2017-ben történt behatolásokat, mert

a hackerek 145 millió amerikai társadalombiztosítási adatait és más, rendkívül érzékeny, a többi között amerikai kereskedelmi információkat loptak el.

William Barr, amerikai igazságügyi miniszter. Forrás: Wikipédia

- fogalmazott William Barr, aki közölte, hogy a négy feltételezett hacker a kínai haderő tagjai, bár nem nevezte meg őket.
Az Equifax-botrány 2017 szeptemberében tört ki, amikor a hitelbíráló maga is megerősítette, hogy egy Apache Struts nevű web-alkalmazáson keresztül sikerült a támadóknak bejutniuk a rendszerébe, ahonnan mintegy 145 millió amerikai érzékeny személyes adatait lopták el. A társadalombiztosítási számmal például orvosi adatokhoz és bankszámlákhoz is hozzá lehet férni.

- jelentette ki William Barr.

Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója még pénteken arról beszélt egy konferencián, hogy Kína komoly fenyegetést jelent, mert élen jár a legújabb innovációk ellopásában.

Wray szerint Kína a mezőgazdaságtól az orvostudományig, a gazdaság legkülönbözőbb ágazataiból gyűjt információkat a hagyományos hírszerzés eszközeivel és kibertámadásokkal.