Már 11 halottja van a Ciara viharnak

Ciara, vihar, Svájc
Echallens, 2020. február 10. Erős szél fúl a svájci Alpnacher-tónál 2020. február 10-én. A Nyugat- és Észak-Európa egy részén végigvonuló Ciara vihar erős széllel és heves esőzésekkel elérte Svájcot, akadozik a közúti, vasúti és légi közlekedés. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Vágólapra másolva!
Az Európában tomboló erős szélviharok és heves esőzések miatt már legalább 11 ember halt meg. Több emberre fa dőlt rá, másokat a szél által leszakított tetődarabok találtak el. Több helyen mértek 200 km/órás szelet.
Vágólapra másolva!

Lengyelországban, a Rusinski Wierch síközpontnál az erős szél leszakított egy tetőt a parkolóban, ami betemetett négy embert. Egy 52 éves nő és 15 éves lánya a helyszínen meghalt. A nő férjét és idősebb lányát súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Nem sokkal később a 21 éves lány is meghalt.

Egy férfi Svédország déli részén halt meg, miután a szél felborította a csónakját. Egy másik ember is volt vele, őt még keresik.

Egy ember Szlovéniában, egy ember pedig Németországban halt meg autóbalesetben.

Olaszország északi részén 200km/órás szelet is mértek,

aminek szintén volt halálos áldozata. Lombardia régióban egy 71 éves nő halt meg, miután a szél által leszakított tető törmelékei ráestek - írja a BBC.

Erős szél fúl a svájci Alpnacher-tónál 2020. február 10-én Forrás: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Angliában két ember halt meg. Hampshire megyében egy 58 éves férfi halt meg, miután a kocsijára ráesett egy fa az A33-as autópályán. Liverpoolban pedig kutyasétáltatás közben halt meg egy 60-as éveiben járó férfi, miután egy fa ága rászakadt, és agyonütötte - írja a Sky News.

Svájcban egy 36 éves férfi halt meg, aki autójával a szél miatt egy kamion pótkocsijával ütközött a nyugati Fribourg város közelében. A balesetben három másik ember megsérült. A Svájc középső részén fekvő Uri kantonban keddre virradóra

óránként 202 kilométeres sebességű széllökéseket is mértek.

Csehországban egy ember meghalt egy balesetben Sokolov város közelében. Egyelőre nem tudni, hogy fa dőlt-e az autóra, vagy az autó rohant-e neki az úttestre dőlt fának. A kocsiban utazó másik ember, egy nő, súlyosan megsérült, őt kórházba vitték.