Gyilkosság miatt ítéltek el egy 38 éves nőt, aki lefejezte volt barátja anyját. Hiába próbált azzal érvelni, hogy mindezt az elfajult vita hevében tette, a bíróság nem hitt neki, különösen, miután megtudták, hogy a horrorfilmbe illő mészárlást késsel követte el. Ráadásul, amikor a kés pengéje eltört, kiment a konyhába, hogy újat szerezzen.

Bár a Kansasban élő Rachael Hilyard büntetését csak március végén szabják ki, valószínűleg nem ússza meg életfogytiglan börtönbüntetés nélkül, ahonnan a szakértők szerint leghamarabb 50 év múlva szabadulhat feltételesen.

Rachael Hilyard 2017. április 9-én áthívta magához volt barátja anyját, Micki Davist, hogy vigye magával fia holmijait. Hilyard volt barátja ekkor ugyanis börtönben ült. A 63 éves asszony kilencéves unokáját is magával vitte. A két nő hozzálátott a pakoláshoz, amikor váratlanul kitört köztük a veszekedés.

A vita időközben brutális verekedéssé fajult, melynek során a nyugdíjas nő eszméletlenül esett a földre. Unokája ekkor kimenekült a kocsiba, és rendőrt hívott. Hilyard először kiment a fiúhoz, majd visszament a házba.

Előrántott egy kést, és elkezdte lefejezni az idős asszonyt. A fejet a mosogatóba tette, majd a fürdőszobába ment. A rendőrök itt találtak rá, miközben ruhája még mindig vérben úszott.

Hilyard ügyvédje szerint a kegyetlen gyilkosság egy pillanatnyi, meggondolatlan döntés eredménye volt, miután összevesztek egy kép miatt. A nő a tárgyaláson azt állította, eszébe se jutott megnézni, hogy az asszony él-e még, amikor összeesett. Azt hitte, már halott. A lefejezésről pedig azt vallotta: hangokat hallott, amelyek azt súgták neki, muszáj megtennie:Ők mondták, hogy nincs sok időm, és le kell választanom a fejet a testről, hogy a lelke kiszabaduljon, és eljuthasson a mennyországba."

Az ügyész szerint azonban egészen másról volt szó. Több dolog is felkeltette a gyanút, hogy a nő nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelten ölte meg az asszonyt. Az unoka elmondta, hogy Hilyard

minden látszólagos ok nélkül támadt rá, és gondoskodott róla, hogy senki ne érhesse tetten: lehúzta a rolókat, bezárta a garázs ajtaját, és továbbá az is szándékosságra utalt, hogy a törött kés helyett szezett másikat.

Mindemellett a nő teljesen érzelemmentesnek és higgatnak látszott, amikor őrizetbe vették.

A tárgyalás során egyéb szörnyű részletekre is fény derült, például hogy az asszony még élt, csak eszméletlen volt, amikor Hilyard lefejezte.

A nő mentális állapota többször is szóba került a gyilkosság óta, ám az ügyvéd úgy döntött, hogy nem erre alapoznak, ezért a tárgyalás alatt arról sem esett szó, hogy a gyilkosság előtt néhány nappal  ördögűzést tartottak a nő házában, hogy megszabaduljanak a gonosz szellemektől - írja a Bors a Kansas.com cikkére hivatkozva.