Féltékenységből fejezte le barátját egy migráns Ausztráliában

2020.02.13. 14:38

A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság Ausztráliában történt, még 2016 tavaszán. A gyilkost, a mianmari migráns hátterű Mohammed Khant a napokban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Syeid Alam tizenegy napja nem adott magáról életjelet, amikor az ausztrál férfi torzóját és levágott fejét megtalálták a queenslandi Fitzroy folyó partján 2016 áprilisában.

Kezdetben krokodiltámadást sejtett a hatóság, de a gyanú hamar jó barátjára és húsüzemi kollégájára, Mohammed Khanra terelődött, akivel a kérdéses időben együtt indultak horgásztúrára.

Mohammed KhanForrás: Queensland Police Service

Kettejük mobiltelefonjának jelei és térfigyelő kamerák alapján emeltek vádat Khan ellen,  aki mindent tagadott, de a bíróság számára az is bizonyítást nyert, hogy a hentest akkor öntötte el a harag, amikor a neje szóba került – írja Blikk a brit Daily Mail információi hivatkozva. 

Khan feleségének ugyanis viszonya volt Alam fivérével, ami nem sokkal a horgásztúra előtt ért véget.  Amikor Alam felhozta, hogy a testvére meztelen képeket is készített Khan feleségéről, a féltékeny migráns agya elborult, majd egy kisbaltával nekitámadt Alamnak. 

Ekkor vágta le a családos férfi fejét.

Mindketten Mianmarból származtak, és az életfogytig tartó börtönbüntetés kihirdetésekor ezt Graeme Crow bíró hangsúlyozta: Ausztrália új esélyt adott önnek, a bűncselekmény előtt pedig ön a közösség tevékeny tagja volt. A bíró külön kiemelte, hogy Syeid Alam két kisfia összeomlott, ám a magára maradt özvegynek még egy csecsemőről is gondoskodnia kell.