Afrikai vadkutyák öltek meg 16 állatot egy angliai szafari parkban

2020.02.14. 10:27

Afrikai vadkutyák öltek meg 16 állatot egy angliai szafari parkban, miután a Ciara vihar megrongálta a kifutókat elválasztó kapukat. A park szóvivője szerint a látogatók nem voltak veszélyben.

16 állatot öltek meg afrikai vadkutyák egy angliai szafari parkban múlt hét végén, miután a Ciara vihar megrongálta a kifutókat elválasztó kapukat - írja a Sky News.

Az afrikai vadkutyák a legveszélyeztetettebb ragadozók közé tartoznakForrás: Kruger National Park

Az eset még február 9-én történt a Bewdley-ben található West Midland Safari Parkban. A park szóvivője azt mondta, hogy miután a vihar reggel megrongálta a kifutókat elválasztó kapukat, 12 afrikai vadkutya átjutott a szomszédos kifutóba, és ott megöltek hat szarvast és tíz sörényes juhot. A kutyák ezután visszatértek a saját területükre.

A szóvivő szerint nem állt fent a veszélye, hogy a vadkutyák kiszöknek, vagy más állatokat is megtámadnak, és a látogatók sem voltak veszélyben. 

Az afrikai vadkutya a világ legveszélyeztetettebb ragadozói közé tartozik, a vadonban mindössze 1400 példány él. A legnépesebb populáció Dél-Afrikában, illetve Kelet-Afrika déli részén maradt fent.