Egy ötéves kisfiú mentette meg a családja életét Georgiában. Noah arra ébredt, hogy lángol a szoba körülötte, de nem esett pánikba: kimentette a testvérét, a család kutyáját, majd átrohant a szomszédba segítséget kérni.

Kitüntették és tiszteletbeli tűzoltóvá avattak egy öt éves georgai kisfiút, aki az egész családját megmentette a házukban fellobbant tűztől - írja a USA Today

Noah Woods vasárnap éjjel arra ébredt, hogy testvérével közös szobájuk lángokban áll. A fiú azonban nem esett pánikba, odarohant a 2 éves kishúgához, és kitessékelte az egyetlen rendelkezésre álló menekülő útvonalon, a nyitott ablakon. Ezután a fiú még a család kutyájáért is visszament, majd átrohant a szomszédban lakó nagybátyjához, hogy segítséget kérjen. Így értesítették a család többi tagját is, megmentve őket a tűztől. Végül Noah és négy családtagja könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Adományokat gyűjtenek az újjáépítéshez

A kisfiú hősiességét a tűzoltók egy életmentő díjjal ismerték el, és Noah-t tiszteletbeli lánglovaggá avatták pénteken.

– Láttunk már olyan esetet, hogy a gyerekek figyelmeztették a családtagjaikat a veszélyre. Egy ötéves gyerektől azonban ez rendkívüli  – mondta Dwayne Jamison tűzoltóparancsnok.

A tüzet vélhetően egy túlterhelt eletromos vezeték okozta. A lángok miatt a család háza lakhatatlanná vált, így most a GoFundMe oldalon gyűjtenek adományokat az újjáépítéshez.