Berobbantottak egy bankot Aradon

2020.02.14. 10:30

Maszkos elkövetők péntek hajnalban bankot robbantottak, majd kiürítették a pénzkiadó automatát Aradon - számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányságot hajnali 3 óra 20 perckor riasztották, hogy az újaradi Temesvári úton lévő egyik bankfiók pénzautomatáját felrobbantották, és elvitték a benne lévő bankjegyekkel teli kazettákat.  

A biztonsági kamera felvételein annyi látszik, hogy két álarcos személy közelít a bankfiókhoz, majd festékszóró spray-jel lefújják a kamerákat, hogy azok ne rögzítsék a további történéseket.

A pénzintézet kamerafelvételei alapján két maszkos férfi volt az elkövető.Forrás: Arad Megyei Rendőrfőkapitányság

A román rendőrség szerint elképzelhető, hogy összefüggés van a mostani rablás, és az egy hónapja meghiúsult akció között. Akkor az egyik aradi barkácsáruház bejáratánál felállított pénzkiadó automatát próbálták meg elrabolni a betörők úgy, hogy a gépezetet a gépjárműhöz kötötték, hogy kiszakítsák a helyéről, de nem jártak sikerrel, és elmenekültek a helyszínről. Akkor is egy sötét színű terepjárót használtak az elkövetők, akiket azóta sem kaptak el. 

A detonáció következtében a pénzintézet épületében is jelentős anyagi károk keletkeztek.Forrás: Arad Megyei Rendőrfőkapitányság

A szemtanúk egy sötét színű terepjárót láttak ma hajnalban is nagy sebességgel elhajtani a helyszínről – írták a rendőrség közleményében, amelyben viszont azt nem közölték, hogy mekkora összeget zsákmányoltak az elkövetők.