A koronavírus kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban naponta legalább százan halnak bele a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe. A tartományon kívül azonban egyre kevesebben betegednek meg, vagyis valamennyire sikerült visszaszorítani a fertőzés terjedését.

A kínai nemzeti egészségügyi bizottság közleménye szerint február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában.

Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

A kínai Vuhanban már túlzsúfoltak a kórházak. Sok orvos és ápoló is elkapta a betegséget.Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51245680

A kínai hatóságok arról is beszámoltak, hogy a betegeket kezelő orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg.

A bizottság tájékoztatása arra is kitér, hogy a fertőzöttek közül 8096-an meggyógyultak, és el is hagyhatták a kórházat, közülük pénteken 1523-an.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a Covid-19 járvány továbbra is Hupejben, Vuhanban terjed a leginkább. A legsúlyosabban érintett tartományon kívül a hónap eleje óta jelentősen csökkent, és február 1-jéhez képest a hónap közepére a harmadára esett a napi új megbetegedések száma.